20 mei 2024

Leerlingen Eckartcollege op stage in Thailand en Cambodja

Het team van het Eckart College dat op wereldburgerstage gaat.

EINDHOVEN | NIEUWS | Leerlingen van het Eckartcollege in Eindhoven gaan dit schooljaar op ‘wereldburgerstage’ in Thailand en Cambodja. Ook vier docenten en één arts gaan mee. De stage staat in het teken van samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leerzaam en leuk.

Docente Susan Achatz, de ‘aanstichtster’ van deze bijzondere stage’in een persbericht: “Ik ben al eerder in contact gekomen met Stichting Global Exploration (SGE). Dat is een organisatie die het belangrijk vindt dat jongeren een bijdrage leveren aan een betere wereld. SGE biedt leerlingen de kans om gedurende een éénjarig project zich voor te bereiden op het wereldburgerschap. De kennis en contacten die zij tijdens dit project opdoen en natuurlijk de ervaringen maken het altijd méér dan waard.”

Geen vakantie

Wat er zo speciaal aan dit project is? “De wereldburgerstage naar Thailand en Cambodja is geen vakantietrip. Integendeel, we gaan flink aan de slag. Niet met lege handen reizen is ons streven, daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken is ons doel.  Zelf bouwen en zien dat het bijeengebrachte sponsorgeld goed besteed wordt. Bijvoorbeeld door te werken aan sanitaire voorzieningen, het helpen bij het renoveren van een schoolgebouw of de aanleg van een schooltuin.”

“We werken in vier crews: Natuur, Gezondheid, Cultuur en Educatie. Elke crew verdiept zich in het eigen thema en deelt deze kennis met de andere deelnemers. Daarnaast is elke crew verantwoordelijk voor programmaonderdelen, zoals lessen op scholen, in Thailand en Cambodja. Heerlijk zonnebaden op een strand is er echt niet bij.”

Deelname aan Global Exploration kost heel wat geld. Een deel van de kosten betalen de 22 leerlingen – en hun ouders – zelf. Het grootste deel moet echter komen via sponsoren. De leerlingen hebben daarom in het afgelopen jaar tal van acties georganiseerd.

[Bron: persbericht] 

Deel dit artikel