27 mei 2024

Slecht weer in de schônste stad van ut láánd

COLUMN GERARD SANBERG

COLUMN | BEROEP: ONDERWIJS | Afl. 8.27 | Echt, het weer zat tegen, afgelopen zaterdag. Nu zullen er weinig klachten zijn over die prachtige eerste lentedag, maar als je de Dag van de Installatiedag organiseert wil je eigenlijk gewoon slecht weer. Niet uit afkeer van je medemensen, maar vanwege de toeloop naar het gebouw van Interpolis – waar wij belangstellenden de installaties toonden.

Bijgaande foto van de schônste stad van ut láánd is gemaakt op 123 meter hoogte. In het Interpolisgebouw werken 2600 mensen. Alle verlichting gebeurt tegenwoordig met led-lampen. Als de liften afremmen slaan ze de vrijkomende energie op voor de volgende tocht omhoog: zomaar wat feiten uit de rondleiding. Nog een onthutsende mededeling uit de wereld van de installatietechniek: over  twee jaar wordt in geen enkele nieuwbouwwoning nog een klassieke gasketel voor verwarming gehangen. Nee meneertje, dat wordt allemaal luchtwarmtepompen! En zoals ik inmiddels wel weet: technici kunnen ervan genieten als jij dan niet weet wat dat zijn, luchtwarmtepompen.

En veiligheid: alle onderhoudstechnici zijn er vol van. Toch gaat er wel eens iets mis, bijvoorbeeld met de watervoorraad voor de sprinklerinstallatie. Stond een keer op maandagochtend de hele parkeerkelder blank.Ja, dan heb je een probleem, deelt de onderhoudstechnicus opgewekt mee.
.
Maar goed, het aantal bezoekers aan de Dag van de Installatietechniek viel dus wat tegen. Jammer, want Interpolis heeft een fraai gebouw met interessante installaties en de mensen die wel kwamen waren enthousiast.  Voor volgend jaar hopen we dus op goed weer: donder, bliksem, sneeuwstorm en dergelijke. Moet kunnen: april doet wat ie wil.

Deel dit artikel