15 juli 2024

Mbo-scholen bieden gedupeerde Limburgse vmbo’ers helpende hand

NIEUWS | Een aantal mbo-scholen in Limburg en Brabant biedt gedupeerde vmbo’ers in Maastricht de helpende hand. Door fouten in de examinering bij de schoolexamens kreeg een groot deel van de leerlingen geen diploma.

De kwestie is voor veel leerlingen nu opgelost, maar leerlingen die nog niet hebben voldaan aan de eisen van het schoolexamen kunnen toch alvast doorstromen naar een mbo-opleiding. Een aantal instellingen accepteert deze groep leerlingen, op voorwaarde dat ze in de tussentijd alsnog hun vmbo-diploma behalen. De regeling geldt overigens niet voor vmbo-leerlingen waarvan vaststaat dat ze al definitief gezakt zijn.

De volgende instellingen werken mee aan deze oplossing. In Limburg: ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Gilde Opleidingen en Citaverde College. In Brabant: Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen.

Voor een actueel overzicht van de stand van zaken zie onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/vmbo-maastricht

Deel dit artikel