20 juli 2024

Prof. Edith Hooge voorzitter Onderwijsraad

Prof. Edith Hooge (Archieffoto)

Prof. dr. Edith Hooge wordt benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Onderwijsraad, het hoogste adviesorgaan van de regering en de Kamer op het terrein van onderwijsbeleid. Zij zal op 1 januari 2019 aantreden als opvolger van prof. Hednriëtte Maassen van den Brink. Naast Hooge zijn negen leden (her)benoemd voor de periode 2019-2022.

Edith Hooge is hoogleraar Onderwijsbestuur bij TIAS School for Business and Society van de Tilburg University. Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na een postdoctorale opleiding bestuurskunde, is ze in 1998 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Hooge volgt prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink op als voorzitter van de Onderwijsraad. Zij heeft het wettelijk maximum van drie termijnen bereikt.

De Onderwijsraad zal de komende vier jaar verder bestaan uit zes nieuwe leden: Iliass El Hadioui, Jasmijn Hamakers-Kester, Cor van Montfort, Susan te Pas, Monique Volman en Herman van de Werfhorst. Pieter Huisman, René Kneyber en Rob Schuur worden herbenoemd als lid.

Lees hier een interview met Edith Hooge [ 2013]

Deel dit artikel