20 juli 2024

Jos Kusters volgt Eugène Bernard als bestuursvoorzitter op bij OMO

De raad van toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Jos Kusters benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Jos Kusters is op dit moment nog voorzitter van het college van bestuur van VISTA college in Limburg. Hij start zijn nieuwe functie op 1 januari 2020.  

Hij volgt Eugène Bernard op die per 1 oktober gestart is als voorzitter van het college van bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

Volgens de raad van toezicht van OMO voldoet Kusters aan het profiel: ‘Een mensgerichte en inspirerende voorzitter die intrinsiek gedreven is om de waarden, zoals die in de identiteit van vereniging OMO zijn vertaald, mee uit te dragen. Die passie heeft om de talenten van leerlingen en medewerkers in brede zin tot bloei te laten komen. Een collegiale bestuurder, met gedrevenheid en hart voor het onderwijs en de uitdagingen waar het onderwijs voor staat.’

Jos Kusters heeft nagenoeg zijn hele carrière in het onderwijs gewerkt, onder andere bij Fontys Hogescholen en het ministerie van Onderwijs.

Van 2008 tot 2013 was Jos Kusters directeur van LOOK / Wetenschappelijk Centrum Leraren Onderzoek Open Universiteit waarna hij voorzitter werd van het college van bestuur van ROC Leeuwenborgh in Sittard-Geleen, Maastricht en een aantal kleinere gemeenten. Op 1 januari 2019 ontstond het VISTA college uit een fusie tussen ROC Leeuwenborgh en Arcus College, met Jos als voorzitter van het college van bestuur.

Jos Kusters studeerde tussen 1974 en 1978 aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. In 1999 behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen een masters degree in strategisch management. 

Jos Kusters is 63 jaar en geboren in Oirsbeek. Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en woont in Waalre. 

[Bron: persbericht]

Jos Kusters. Foto Stan Keulen
Deel dit artikel