22 mei 2024

Fontys toont ambities met spektakel in stadion

src=”http://wp.entangled.eu/wp-content/uploads/2013/02/marcel_wintels_feb_2013_0-300×290.jpg” alt=”marcel_wintels_feb_2013.jpg” width=”300″ height=”290″ /> Marcel Wintels[/caption]

TILBURG | NIEUWS | Fontys had maandagmiddag het stadion van voetbalclub Willem II afgehuurd om een spektakel neer te zetten dat aan het begin van het nieuwe studiejaar de ambities van deze hogeschool moest onderstrepen.

Anders dan Marcel Wintels, voorzitter van de raad van bestuur van Fontys Hogescholen, had gehoopt was het geen ‘uitverkocht’ huis, maar met naar schatting vijfduizend studenten en medewerkers was het stadion goed gevuld. Het programma was in elkaar gestoken door studenten, en zij hadden er ook inhoudelijk een groot aandeel in.

Een bewuste keuze, aldus Wintels in zijn korte toespraak, om daarmee duidelijk te maken dat de student centraal staat in het beleid van Fontys. De afgelopen jaren dreigde de hogeschool ( met onder meer vestigingen in Den Bosch, Eindhoven en Tilburg) in zwaar weer terecht te komen, omdat de organisatie niet goed op poten stond.

Studenten en medewerkers werden ontevreden, inkomsten liepen terug en de kosten stegen. Fontys heeft inmiddels een stevige sanering achter de rug, alle kaarten zijn nu gezet op het ‘primaire proces’, het onderwijs. Volgens topman Wintels werpt de koerswijziging zijn vruchten af. De tevredenheid van studenten en medewerkers vertoont een gestaag stijgende lijn, het aantal studenten groeit.

Fontys zit weer in de lift en Wintels hoopt dat studenten zich gestimuleerd voelen om alle talent dat ze  in zich hebben naar boven te halen. Fontys telt nu ongeveer 38.000 studenten en 4000 personeelsleden. Het is een van de grootste hogescholen van Nederland.

Tijdens de aftrap van het nieuwe studiejaar werden ook de Onderwijsprijs en de Kennisprijs uitgereikt. Lees hier over de winnaars en de andere genomineerden.

► Feiten en cijfers over Fontys Hogescholen.

Deel dit artikel