17 juni 2024

‘Jongste’ vrouwelijke hoogleraar TU/e naar de Jonge Akademie

EINDHOVEN | NIEUWS | Nog geen een jaar geleden was dr. Ir. Maaike Kroon (1980) de jongste vrouwelijke hoogelaar van Nederland. Ze werd toen benoemd als hoogleraar Scheidingtechnologie aan de TU in Eindhoven (TU/e).

En nu mag ze, met negen andere jonge wetenschappers, toetreden tot de prestigieuze Jonge Akademie, een ‘jongerenafdeling’ van de KNAW (Koninklijke Akademie van Wetesnchappen) bedoeld voor talentvolle onderzoekers. Kroons vakgebied speelt een belangrijke rol in het anders omgaan met energie ter wille van een duurzame samenleving. Haar onderzoek richt zich met name op de ontwikkeling van nieuwe energie-efficiënte scheidingsprocessen en materialen voor duurzame energieopslag. Naast haar onderzoek, heeft Kroon het Next Generation Network mede opgericht, de jongerentak van de technologiecommissie van VNO-NCW.

Deel dit artikel