23 mei 2024

‘High T’ wil scholieren interesseren voor hogere techniek

TILBURG | NIEUWS | Wat kun je eigenlijk met een technische of ict-opleiding en wat heeft Tilburg je te bieden? Daarvoor bestaat sinds vorig jaar de ‘High T’: een gezamenlijke beroepenvoorlichting over techniek in Tilburg.

Alle hogere ict- en techniek-opleidingen aan Avans Hogeschool, Fontys én de Universiteit van Tilburg organiseren samen met de gemeente en regionale bedrijven deze unieke dag. Dit jaar is voor het eerst ook de TU/Eindhoven van de partij.

De “High T” vindt plaats op donderdag 16 februari van 10.00 tot 13.00 uur Red Brick Gebouw aan de  Prof. Verbernelaan 35 in Tilburg. De dag is gericht op bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo. Scholieren kunnen hier een goed beroepsbeeld krijgen van een techniekopleiding.
Er is een informatiemarkt, workshops en een aantal grote bedrijven voor uitleg. Er zijn intussen negen bedrijven die meedoen, zoals Ericsson en Fujifilm, en er spreken zeven alumni van de verschillende opleidingen over wat hun studie en werk inhoudt.

Programma
Doorlopend is er een informatiemarkt en zijn er korte presentaties van oud-studenten over hun werkervaringen. Het evenement wordt officieel geopend door Philip Eijlander, rector van universiteit van Tilburg, bestuursvoorzitter Paul Rüpp namens Avans Hogeschool, Ad Vissers als directeur ICT-opleidingen van Fontys en Marieke Moorman, wethouder van de Gemeente Tilburg. Vorig jaar bezochten 220 scholieren de High T, er wordt nu gerekend op zo’n 250 bezoekers.

> Meer informatie over High T

Deel dit artikel