23 mei 2024

Playing for success nu ook in stadion van Helmond

HELMOND | NIEUWS | Playing for success – een aanpak om kinderen in een sportieve omgeving te stimuleren om te leren – heeft nu ook een plek gekregen in het stadion van Helmond Sport.

Een groep van veertien basisschoolleerlingen is daar onlangs begonnen aan een programma dat onder meer bestaat uit lessen in taal, rekenen en computerkunde. Het gaat om kinderen die door gebrek aan motivatie, of omdat ze een negatief zelfbeeld hebben, op school onder hun kunnen presteren. Met Playing for success komen ze in een wereld van (top)sporters waarin het juist draait om zo goed mogelijk te presteren.

De kinderen krijgen in het leercentrum van Helmond Sport per week drie uur les in een periode van tien weken. Het is de bedoeling om na de zomervakantie ook met middelbare scholieren aan de slag te gaan. De formule Playing for success wordt door het betaald voetbal in Brabant breed gesteund. PSV heeft in Eindhoven het spits afgebeten, gevolgd door NAC Breda en Willem II in Tilburg. Helmond Sport is de tweede club uit de Jupiler League die is aangehaakt. Ook RKC Waalwijk, FC Den Bosch en Top Oss gaan meedoen.
 
Groot-Brittanië
Playing for Success is vanaf 1997 ontwikkeld in Groot-Brittannië en is daar een schot in de roos. Het is bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs die minder presteren dan op grond van hun capaciteiten verwacht zou mogen worden. Dat hun talenten niet tot hun recht komen kan uiteenlopende oorzaken hebben, maar een negatief zelfbeeld, sociaal isolement en een gebrek aan zelfvertrouwen spelen een grote rol.

Playing for Success Helmond is een initiatief van Helmond Sport, QliQ Primair Onderwijs, Stichting Openbare Basisscholen Helmond, Stichting Leven en Verbinden (LEV Groep), De Toermalijn speciaal basisonderwijs, Hogeschool De Kempel, OMO Scholengroep Helmond en ROC Ter Aa. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond. KPC Groep in Den Bosch is nauw betrokken bij de uitvoering van het project.
 
> Lees hier over medewerking Brabantse profclubs

> Lees hier over eerste resultaten Playing for success

Deel dit artikel