23 mei 2024

Tilburgse hoogleraar Eijffinger: geld voor stufi naar passend onderwijs

TILBURG | NIEUWS | Politiek Den Haag moet de bestaande studiefinanciering (stufi) omzetten naar een sociaal leenstelsel. Een deel van het geld dat de overheid daarmee bespaart kan ingezet worden voor passend onderwijs.

Economoom prof. Sylvester Eijffinger heeft dat voorstel gelanceerd in een gesprek met ScinceGuide, de nieuwssite voor het hoger onderwijs. Volgens de Tilburgse hoogleraar is zo’n ingrijpende verandering in het huidge tijdsgewricht alleszins te verdedigen. Het biedt ruimte om toch te investeren in de kwaliteit van het onderwijs. En er komt geld bschikbaar voor passend onderwijs.

Eijffinger (actief CDA-lid) zegt in het gesprek met SciencGuide dat hij de omvang van de bezuiniging op passend onderwijs onverantwoord vindt. “Je moet niet gaan snijden in de onderwijsondersteuning voor scholieren met grote problemen en handicaps. En heel economisch geredeneerd zou ik zeggen: in die onderwijshulp geld te steken, dat is wellicht vooral te zien als een heel goede investering om later de instroom in de Wajong zo beperkt mogelijk te houden!”, aldus Eijfinger in het interview.  

> Lees hier het hele interview op ScieneGuide

Deel dit artikel