1 maart 2024

Studenten SintLucas beste Brabantse mbo-studentbedrijf

BOXTEL | NIEUWS | Studentbedrijf 2ndare van SintLucas is het beste Brabantse mbo-bedrijf. Ze eindigden op de eerste plaats tijdens de regiofinale bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven.

De tweede en derde plaats waren voor MOP en Lef, ook studentbedrijven van de mbo-vakschool uit Boxtel. 2ndare doet op 15 mei in Amsterdam mee aan de halve finale in Amsterdam.
2ndare verkoopt tassen die gemaakt zijn van groene leren banken uit NS-treinen. Op het label dat aan de tas bevestigt zit, kun je zien uit welk treinstel het leer van jouw tas afkomstig is.

Doel van het bedrijf is om het afval van grote bedrijven, in dit geval NS, op een zinvolle manier her te gebruiken. Volgens de jury hadden ze een erg goede presentatie en staken ze boven de andere deelnemers uit. Wel vindt de jury dat ze na moeten denken over andere verkoopkanalen, omdat de verkoop van de tassen nog een beetje achterblijft.

MOP verkoopt een plankje waarop je bijvoorbeeld sushi of tapas kan serveren. Zij verkopen hun product onder andere aan horecabedrijven. Lef heeft als product ‘je mattie’ een placemat van vilt. Voor de productie werkten ze samen met de Diamantgroep uit Tilburg.

Onderdelen
In totaal bestond de regiofinale uit 10 deelnemers: 5 voor het mbo en 5 voor het hbo. Bij het mbo vertegenwoordigden studenten van SintLucas vier van de vijf studentbedrijven. Naast de drie prijswinnaars nam ook Koot deel aan de Brabantse finale en D-Light namens het Koning Willem 1 College uit Den Bosch. De regiofinale bestond uit verschillende onderdelen: presentatie voor de jury, standpresentatie en klantbenadering en een korte presentatie met promotiefilmpje van het bedrijf en product voor de jury en het aanwezig publiek.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel