19 juli 2024

De Ontdekfabriek breidt aanbod techniek uit

ontdekfabriek_okt_2015.jpgEINDHOVEN | NIEUWS | De Ontdekfabriek in Eindhoven biedt kinderen meer mogelijkheden om spelenderwijs kennis te maken met techniek, design en innovatie. Voortaan is er niet alleen een aanbod van activiteiten in het gebouw, maar ook op in de openlucht.

Vanaf eind maart is ook het buitenterrein bij De Ontdekfabriek omgetoverd tot een bijzondere speeltuin. Daarmee is De Ontdekfabriek voortaan zowel bij goed- als bij minder goed weer geschikt voor leuke en leerzame gezinsuitstapjes. Naast schommelen in de klauwen van bijzondere vliegmachines kunnen kinderen zelfgemaakte raketten lanceren, met skelters racen en wagens bouwen.

Het buitenprogramma van De Ontdekfabriek wordt gelanceerd tijdens de MakerDays in Eindhoven. De openingstijden zijn zaterdag 29 maart (van 13.00 tot 18.00 uur) en zondag 30 maart (van 11.00 tot 17.00 uur). Reserveren is niet nodig. Op deze dagen is er gratis entree voor het Ontdekfabriek buitenprogramma op vertoon van een entreebewijs van één van de MakerDays evenementen die dat weekend ook plaatsvinden.

Experience center
De Ontdekfabriek, gelegen in een voormalig Philips gebouw in het Strijp-S gebied in Eindhoven, is een experience center, primair gericht op de doelgroep kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar. De Ontdekfabriek organiseert programma’s en evenementen om kinderen en jongeren te laten ontdekken of ze affiniteit hebben met techniek, design en innovatie.
[Bron: persbericht]

> Kijk voor een overzicht op makerdays.nl

Deel dit artikel