16 april 2024

Leerlingen uit Helmond bedenken slimste innovatie

EINDHOVEN | NIEUWS | Op maandag 3 juni, tijdens de Dutch Technology Week, presenteerden kinderen uit 11 verschillende gemeenten uit de Brainport regio Eindhoven slimme uitvindingen die zij hebben bedacht voor de nieuwe koning Willem Alexander. ‘Een uitvinding die hij zelf kan gebruiken, of een uitvinding die hij aan anderen kan geven.’

De finalisten werden geselecteerd uit 415 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl. Ze presenteerden hun ideeën in De Ontdekfabriek in Eindhoven aan een groot publiek, ondersteund en gecoacht door hun burgemeesters. Het was een geweldig spektakel met prachtige presentaties, allemaal aangekondigd door de uitstekende presentatrice Viviënne van den Assem.

Denise Joosten (12) en Jasper Dooms (11) uit Helmond, gecoacht door hun Burgemeester Elly Blanksma, waren de gelukkige winnaars met hun idee: ‘alarmknoppen’. Met hun uitvinding hopen zij de problemen met het alarmnummer 112 op te lossen en daarmee Nederland een stukje veiliger te maken. Juryvoorzitter Marc Hendrikse, van het bedrijf NTS Group, gaf aan dat hun maatschappelijke betrokkenheid én de goede uitwerking van het idee de doorslag gaf voor de overwinning. De aanwezige Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, beloofde dat hij ervoor zal zorgen dat het idee echt bij de koning terecht komt. En Denise en Jasper wonnen allebei een iPad!

De innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’ is uitgeschreven door de gemeenten Veldhoven, Valkenswaard, Son en Breugel, Someren, Geldrop-Mierlo, Helmond, Heeze-Leende, Eindhoven, Eersel, Best en Bergeijk.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel