20 juni 2024

Opluchting in Breda over schrappen bezuinigingen passend onderwijs

BREDA | NIEUWS |  Bij het schoolbestuur INOS in Breda is met opluchting gereageerd op de resultaten van het zogeheten wandelgangenakkoord in Den Haag. De bezuinigingen op passend onderwijs zijn van de baan.

Zoals Onderwijs Brabant eerder meldde zouden de bezuinigingen ingrijpende gevolgen hebben voor INOS dat zowel basisonderwijs als speciaal onderwijs aanbiedt in de regio Breda. Er werden al voorbereidingen getroffen om bijna zestig voltijdbanen te schrappen. Dat gaat voorlopig niet door.

Ook minister Van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft dat inmiddels bevestigd. Het wetsontwerp passend onderwijs (met de daarin opgenomen bezuinigingen) lag al ter behandeling bij de Eerste Kamer. De minister wil nu snel in overleg met de senaat over de voortgang van het wetsvoorstel.

Tegenover dagblad BN/De Stem geeft bestuursvoorzitter van INOS Frank van Esch te kennen blij te zijn met het terugdraaien van de maatregel. Dat de invoering van de prestatiebeloning nu ook van de baan is juicht hij toe. Wel hoopt hij dat er gauw meer duidelijkheid komt over de toekomst.

Lees hier over de brief van minister Van Bijsterveldt

Lees hier het bericht ‘Bezuiniging op passend onderwijs komt hard aan’

Deel dit artikel