15 juli 2024

Buitenlandse student waardeert Tilburgse universiteit

TILBURG | NIEUWS | Buitenlandse studenten die een opleiding volgen aan de Tilburgse universiteit waarderen de kwaliteit van de colleges en de studeer en leefomgeving. Dat blijkt uit de International Student Barometer, een internationale enquête onder studenten die niet in hun eigen land studeren.

Gepeild is er onder 526 studenten van over de landsgrenzen die in 2011 in Tilburg zijn begonnen. Iets meer dan negentig procent van de ondervraagden gaf aan tevreden te zijn. Daarmee scoort Tilburg University goed in internationaal perspectief met plaats 33 op een lijst van 208 instellingen. Gemeten naar de resultaten van twaalf Nederlandse universiteiten belandt Tilburg op een derde plaats.

De hoogste score gaven de studenten aan onderdelen van de ondersteuning bij aankomst. Zo zette de hulp bij het openen van een bankrekening, een project dat is opgezet met de Rabobank, Tilburg University op een landelijke eerste plaats. Hetzelfde deed de tevredenheid van internationale studenten over hun eerste overnachting in Tilburg.
De International Student Barometer wordt uitgevoerd door iGraduate om zowel studenten als hoger onderwijsinstellingen een beeld te geven van de internationalisering van het hoger onderwijs.

Speerpunt
Het aantrekken van buitenlandse studenten is een van de speerpunten van de Tilburgse universiteit. Hiermee haakt men in op de trend dat universitair afgestudeerden op een internationale werkplek terecht komt.

Op dit moment studeren er ongeveer 1150 internationale reguliere studenten in Tilburg, dat is ongeveer 8 procent van het totaal aantal studenten. Daarnaast komen er jaarlijks ongeveer 350 studenten naar Tilburg in het kader van uitwisselingen. Om de toegankelijkheid te bevorderen is een deel van het onderwijsprogramma in het Engels.
[Bron: persbericht, website]

Deel dit artikel