20 mei 2024

Breda Onderwijsstad van start met thema ‘Taal doet ‘t’!’

BREDA | NIEUWS | Taal is het thema dat in het schooljaar 2012 – 2013 centraal staat in het onderwijs in Breda. Wethouder Boelema (Onderwijs, D66) heeft dat bekendgemaakt bij de lancering van Breda Onderwijsstad.

Breda is de eerste gemeente in Nederland die het predicaat onderwijsstad mag voeren. Het gaat om een initiatief in het kader van de Nationale OnderwijsWeek en is bedoeld om gemeenten te stimuleren het beste te laten zien op onderwijsgebied. Breda kreeg de primeur omdat er in deze stad op alle niveaus van het onderwijs (van voorschoolse educatie tot en met hoger onderwijs) en in samenwerking met maatschappelijke instellingen en bedrijfsleven flink aan de weg timmert.

Op het Stedelijk Gymnasium gaf wethouder Boelema op vrijdag 15 juni het officiële startsein, afloop van een miniles over sociale media op school, in beeld en taal. De wethouder onthulde ook het logo van Breda Onderwijsstad. Ambassadeur van Breda Onderwijsstad is Wim Kaizer, oud-bestuursvoorzitter van INOS.

Wethouder Boelema: ‘Ik ben er trots op dat het Bredase onderwijsveld de afgelopen jaren naar elkaar is toe gegroeid. Juist deze verbinding in het dagelijkse werk en de kwaliteit van het onderwijs op alle niveaus zorgt ervoor dat we in het schooljaar 2012-2013 deze titel met verve zullen uitdragen. Het thema is Taal doet ’t en wij verbinden dat in Breda met Beeldtaal, topkwaliteit, talentontwikkeling en internationalisering in het onderwijs”.

De echte aftrap wordt gegeven bij het begin van de Nationale OnderwijsWeek op 1 oktober. Er vinden die week en de rest van het schooljaar een reeks van activiteiten plaats zoals gastelessen, een beeldtaalwedstrijd, conferenties en masterclasses.
[Bron: persbericht]

> Alle activiteiten zijn te vinden op Breda Onderwijsstad

Deel dit artikel