15 juli 2024

De Efteling is maar wat blij met het Technasium

TILBURG | NIEUWS | Vorig jaar hebben leerlingen van 2College Cobbenhagenlyceum in Tilburg in het kader van het Technasium-in-oprichting een proefproject gedaan in opdracht van De Efteling. De leiding van het pretpark is enthousiast over de samenwerking met de scholieren.

Bij de officiële start van het Technasium (het twaalfde in Brabant) legde een woordvoerder van De Efteling vandaag in een videoboodschap uit waarom de scholieren meer dan welkom zijn. En dat is omdat de leerlingen onbevangen en met een frisse blik hun creatieve ideeën ontwikkelen. Daarbij niet gehinderd, zoals professionals, door allerlei mogelijke beren op de weg. Een ontwerp van vier leerlingen voor een nieuwe attractie is zelfs door de directie van De Efteling bekeken.

Ook o.a. het Elisabethziekenhuis, Hoppenbrouwers Elektrotechniek en Virgin Balloonvaart zien de meerwaarde van het Technasium op 2College Cobbenhagenlyceum. Ook zij gaan projectopdrachten aanreiken voor de leerlingen. Dat is de kern van het idee achter het Technasium. Leerlingen met levensechte opdrachten aan de slag laten gaan, aldus vestigingsdirecteur Ronald Verschuren. Een goede binding met het bedrijfsleven in de regio, en met het hbo en de universiteit, is daarom van groot belang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een Technasium draait het niet louter om techniek, maar gaat het om de ontwikkeling van een houding bij de leerling die zich kenmerkt door creativiteit, inventiviteit en onderzoek. Wethouder Marieke Moorman van Onderwijs toonde zich ingenomen met deze aanwinst voor het onderwijs in de regio Tilburg. Het Technasium kan er hopelijk ook toe bijdragen dat het imago van technische studies en technische beroepen, waar zoveel behoefte aan is, in positieve zin kantelt, aldus de wethouder. En tot haar genoegen zag de wethouder dat ook heel wat meisjes meedoen aan het Technasium. Want al zijn er al flink wat stappen voorwaarts gezet, in veel technische studies en opleidingen zijn meisjes nog in een ruime minderheid.

> Lees ook: Vijftig procent meer vrouwelijke eerstejaars bij TU/e

> Ga hier naar meer informatie over het Technasium

Deel dit artikel