19 juli 2024

Nieuwe campus Internationale School Eindhoven biedt 800 leerlingen onderdak

EINDHOVEN | NIEUWS | De nieuwe campus van de Internationale School Eindhoven biedt aan ongeveer achthonderd leerlingen onderdak. De school is nu gevestigd in een voormalige, monumentale kazerne aan de Oirschotsedijk 14b in Eindhoven. De school kent een primary (basisonderwijs) en een secondary (voorgezet onderwijs) afdeling.

De Campus Internationale School Eindhoven is gerealiseerd door een consortium, dat verantwoordelijk is voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie (DBFMO) van de Campus ISE gedurende 30 jaar. Het College van Bestuur van de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland heeft de feestelijke officiële opening gepland op 4 en 5 april 2014.

De Campus is niet alleen een school, maar dient ook als ontmoetingsplaats voor buitenlandse kenniswerkers en hun gezinnen. De Campus Internationale School Eindhoven biedt diverse voorzieningen, zoals buitenschoolse opvang die meteen van start gaat, aangeboden door Kinderstad. Bij voldoende belangstelling gaat ook het kinderdagverblijf voor 0-4 jarigen van start. Op de Campus is een mediatheek, een restaurant en volop ruimte voor sport. Behalve een sporthal, die voldoet aan NOC*NSF eisen, is er op het terrein een atletiekbaan en een voetbalveld.
[Bron: persbericht gemeente Eindhoven]

Deel dit artikel