16 april 2024

Er zijn 33.000 extra studentenkamers nodig, met meer luxe

UTRECHT | NIEUWS | Omdat het aantal studenten in het hoger onderwijs de komende jaren blijft toenemen, is er ook een groeiende behoefte aan studentenhuisvesting.

Naar verwachting zijn er in de periode tot 2020 zo’n 33.000 extra wooneenheden nodig in de 29 Nederlandse studentensteden. Dat blijkt uit de eerste landelijke monitor studentenhuisvesting van Kences, de organisatie van studentenhuisvesters. Hoe de behoefte aan kamers zich in ontwikkelt in de Brabantse studentensteden is wel onderzocht maar nog niet bekendgemaakt.

De extra kamers zullen voor de helft van een ‘luxere’ kwaliteit moeten zijn dan de huidige voorzieningen. Niet alle studenten nemen meer genoegen met een relatief kleine kamer met gemeenschappelijk gebruik van douche/toilet en keuken. Dat blijkt een enquête onder 35.000 studenten. Voor een simpele kamer met gedeelde accommodatie betalen studenten gemiddeld 300 euro per maand. De helft van de ondervraagde studenten wil graag een wooneenheid met eigen voorzieningen of zelfs een volledig zelfstandige woning.
 [Bron: persbericht]

> Meer informatie op Wonen als student    

Deel dit artikel