23 juni 2024

Fontys Docentendag: ‘Een goede leraar heeft lef’

TILBURG | NIEUWS | Op vrijdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, houdt Fontys Lerarenopleiding Tilburg de derde editie van de Docentendag.

Op deze dag kunnen vakdocenten uit het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zich laten inspireren op het gebied van onderwijs in brede zin. Dit jaar is Ragna Woodall, de voorzitter van de stichting Leraren met Lef, te gast als spreker. Zij introduceert het thema van deze editie: ‘Een goede leraar heeft lef’.

“Ik vind het belangrijk dat een kenniscentrum als Fontys Lerarenopleiding Tilburg leraren én leraren in opleiding stimuleert om kennis op te doen en te delen’, zo zegt Ragna Woodall. Zij vindt dat de Dag van de Leraar een waardevolle kans biedt om nieuwe ideeën en initiatieven uit te wisselen. ‘Wanneer je als docent deze gelegenheid benut en de opbrengst ervan inzet in de lespraktijk, dan versterkt dit de kwaliteit van ons onderwijs aan onze leerlingen.’

Inspireren
Johan Struik, adjunct-directeur van Fontys Lerarenopleiding Tilburg, is erg verheugd Ragna te mogen verwelkomen: ‘Als lerarenopleider ondersteunen wij dit nieuwe landelijke initiatief van harte. Het is belangrijk dat we als leraren positief onze rol en verantwoordelijkheid blijven nemen. Ondanks ontwikkelingen die het de leraar soms lastig maken. De Docentendag is zo’n dag waarop wij alle leraren weer willen inspireren en enthousiast willen maken voor het mooiste vak wat er is.’

Een leven lang leren
Volgens Fontys houdt voor een goede leraar het leren nooit op. De onderwijsinstelling biedt dan ook verschillende mogelijkheden om een leven lang leren vorm te geven. ‘Door samen te werken met partners in het veld proberen we een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van scholen, maar ook zelf te leren van de praktijk’, aldus Johan Struik.
[Bron: persbericht]

> Voor meer informatie zie site Fontys
 
 

Deel dit artikel