5 maart 2024

Voorzitter Tilburgse universiteit: We doen het goed

TILBURG | NIEUWS | De Universiteit van Tilburg kan goed uit de voeten met het oordeel van de commissie Van Vught  over de toekomstplannen.

Dat zegt de nieuwe collegevoorzitter Becking in de nieuwsbrief van de Besturenraad. Hij lijkt zich weinig aan te trekken van de kritische berichtgeving van ScienceGuide (site voor het hoger onderwijs)  dat de Tilburgse universiteit op grond van de kwaliteitsplannen tot ‘kneus’ bestempelt.

De Universiteit van Tilburg kreeg het oordeel ‘goed’ van de commissie, met overigens wat kanttekeningen. Collega-instellingen sleepten het predicaat ‘zeer goed’ (Eindhoven) of zelfs excellent (Utrecht) in de wacht. In de nieuwste ranking van Times Higher Education staan alle Nederlandse universiteiten in de top 200, behalve Tilburg. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) staat op plaats 114. Tilburg staat in de categorie 201 – 225.

> Lees hier het interview met collegevoorzitter Koen Becking

Deel dit artikel