27 mei 2024

Staatssecretaris Zijlstra opent bij NHTV in Breda het academisch jaar

BREDA | NIEUWS | Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra opent op 5 september op de NHTV in Breda het academisch jaar.

Dat heeft meer dan symbolische betekenis want het onderstreept de ambities van NHTV, de instelling voor internationaal hoger onderwijs in Breda. Het thema van de opening is: NHTV op weg naar een academische hogeschool.

NHTV Breda bestaat op 1 augustus 2012 een kwart eeuw en heeft sindsdien een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. “Met zowel wetenschappelijk als praktijkgericht onderwijs én onderzoek in haar portfolio vormt NHTV een schakel tussen wetenschap en beroepspraktijk. Dit, samen met de ontwikkelingen in het hoger onderwijs, vraagt om een passende opening van het nieuwe collegejaar”, aldus de hogeschool.

De academische zitting vindt plaats op woensdag 5 september 2012 van 15.00 tot 17.00 uur op NHTV-locatie Mgr. Hopmansstaat 1 in Breda. Staatssecretaris Halbe Zijlstra, (oud-)voorzitter College van Bestuur Hans Uijterwijk (MEd, BEd) en rector magnificus Prof. Dr. Johan Bouwer spreken over het thema ‘Op weg naar een academische hogeschool’.

Johan Bouwer presenteert deze middag ook het boek ‘NHTV kennisontwikkeling en onderzoek: model van een “Academische Hogeschool”’.
Aan het einde van de middag draagt Hans Uijterwijk, die als bestuursvoorzitter afscheid neemt van NHTV, het stokje symbolisch over aan Hein van Oorschot, die per 1 september 2012 aantreedt als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Van Oorschot is nu nog collegevoorzitter van de Tilburgse universiteit.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel