23 mei 2024

Actie jubilerend Avans levert 360.000 euro aan manuren op

BREDA | NIEUWS | Ruim 360.000 euro bedraagt de opbrengt van de maatschappelijke actie studenten van de jubilerende Avans Hogeschool.

Onder het motto Rent-a-talent konden bedrijven en instellingen een beroep doen op studenten van Avans Hogeschool die het 200-jarig bestaan viert. Het hele jaar zet de hogeschool zich op deze manier al in voor bedrijven en instellingen, met als resultaat dat er voor ruim 15.000 uur aan werk is verzet voor de maatschappij.

Omgerekend betekent dit dat er voor dik 9 fte een jaar lang fulltime aan is gewerkt en daarmee is er voor 360.000 euro aan manuren verdiend voor stichtingen, bejaardenhuizen en andere instellingen. Zo zijn er sponsorplannen geschreven voor onder meer de Udense Stichting Lucai, die zieke kinderen helpt, en het Bossche Vicki Brownhuis, dat familieleden van kankerpatiënten ondersteunt. Ook zijn opvanghuizen voor slachtoffers van huiselijk geweld in Roosendaal opgeknapt en kreeg de tuin van de Bredase Stichting Amarant een opknapbeurt.

Daarnaast zijn er in de jubileumweek inzamelingsacties gehouden voor de voedselbank (alleen al in Den Bosch 50 bananendozen vol), hulp en vermaak in bejaardenhuizen, een pokertoernooi, voetbaltoernooi en nog talloze andere activiteiten zoals gratis knuffels uitdelen in de stad en een flashmob door studenten en personeel van de hogeschool. Het geld dat al deze acties hebben opgeleverd wordt nog druk geteld, maar loopt ook in de duizenden euro’s voor Villa Pardoes, WarChild en Make a Wish.

Rent-a-Talent blijft ook na het jubileumjaar bestaan. Opdrachten aanmelden die door studenten uitgevoerd kunnen worden, kan nog steeds en blijft ook het komend jaar mogelijk via de website www.avans200.nl.

[Bron: persbericht]

> Lees ook Het dna van het jubilerende Avans is ‘voorwaarts gaan’

Deel dit artikel