23 mei 2024

Vakcollege Eindhoven richt zich op techniek en zorg

EINDHOVEN | NIEUWS | Het nieuwe vakcollege Eindhoven biedt zesjarige trajecten aan die opleiden tot vakman/vakvrouw in techniek of zorg. Het gaat hier om een combinatie van vmbo en mbo.

Om een doorlopende vakleerlijn te kunnen aanbieden is een samenwerking met ROC Eindhoven noodzakelijk. De afspraken daarover zijn vastgelegd in een convenant. Met de ondertekening verdwijnt ook de naam van vmboschool De Burgh en komt de nieuwe naam Vakcollege Eindhoven er voor in de plaats. De leergebieden die worden aangeboden zijn ‘Techniek en vakmanschap’ en ‘Mens en Dienstverlening’.

Vmbo- en mbo-onderwijs wordt geïntegreerd zodat een soepele overgang tussen beide onderwijsvormen tot stand komt. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven en instellingen een belangrijke pijler onder het Vakcollege-concept.

> Lees hier meer over de ondertekening van het convenant

> Ga hier naar de site van het Vakcollege Eindhoven

 

 

Deel dit artikel