1 maart 2024

Scholen in Eindhoven en Oudenbosch naar landelijke finale Technasium Award

ARNHEM | NIEUWS | Het Markland College in Oudenbosch en het Eckartcollege in Eindhoven zijn doorgedrongen tot de landelijke finale van de strijd om de Technasium Top Award. In totaal twaalf scholen treden op 11 en 12 april aan in de eindstrijd die plaatsvindt bij Brandweer Nederland in Arnhem.

De Technasium Top Award is een jaarlijks terugkerend evenement dat havo/vwo-scholieren in klas 2 van Technasiumscholen uitdaagt innovatieve oplossingen te bedenken, ieder jaar voor een andere opdrachtgever. Dit jaar is dat Brandweer Nederland.

De opdracht was het bedenken en ontwerpen van een systeem dat tijdwinst oplevert na het uitbreken van een woningbrand. Van de leerlingen die in teams werken wordt verwacht dat zij een ontwerp én een werkend prototype maken. De leerlingen kruipen voor deze opdracht dus in de huid van een Fire Safety Engineer: een expert op het terrein van brandwerendheid van constructies en preventie in gebouwen.

Na voorrondes die zijn gehouden in het hele land, zijn de twaalf finalisten inmiddels bekend. Zij maken op 11 en 12 april een prototype van hun idee en presenteren op 12 april in Arnhem hun ontwerp aan de jury, waarin ook de brandweer is vertegenwoordigd.

Met het project Technasium Top Award vraagt de brandweer aandacht voor brandveilig leven en innovatie. Daarnaast wil ze kinderen interesseren en kennis laten maken met techniek. Vanuit de organisatie van de Technasium Top Award, TechniekTalent.nu in samenwerking met Stichting Technasium, is de doelstelling een beter en uitdagender bètaonderwijs in het Nederlands voortgezet onderwijs en om Techniek (Technische opleiding / technologische sector) te promoten.
[Bron: persbericht]
Technasiumleerlingen presenteren tijdens de voorronde hun idee.

 

Zie ook:
Cobbenhagenlyceum twaalfde technasium in Brabant [2012]

De Efteling is maar wat blij met het Technasium 

Deel dit artikel