24 april 2024

Doek valt voor 2College Wandelbos in Tilburg

TILBURG | NIEUWS | Het doek valt voor de locatie Wandelbos van het 2College in Tilburg. In 2016 gaat deze vestiging definitief dicht omdat het gebouw te groot is voor de relatief weinig leerlingen.

Het besluit van de directie komt niet onverwacht. Het was al langer duidelijk dat deze vestiging, met een vmbo gemengde/theoretische leerweg, onvoldoende leerlingen trok. Voor de locatie is een zogeheten sterfhuisconstructie afgesproken. Nieuwe brugklasleerlingen worden niet meer aangenomen. De leerlingen die nu nog op school zitten kunnen hun diploma op de school halen.

In het Brabants Dagblad zegt algemeen directeur Ad Poulisse dat een verantwoorde financiële bedrijfsvoering niet haalbaar is. Dat heeft niet alleen te maken met het geringe aantal van bijna driehonderd leerlingen, maar ook met het gebouw. Dat bood vroeger onderdak aan 1200 leerlingen van het Pauluslyceum. Deze brede scholengemeenschap kwam eind vorige eeuw door een teruglopend leerlingenaantal in problemen en moest in 2002 de deuren sluiten.

Alleen een vmbo-locatie bleef over, waaraan in 2005 de nabij geleden Norbertus Mavo aan toegevoegd werd. Ook deze vmbo-gt was niet meer levensvatbaar. 2College is onderdeel van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) en bestaat verder uit het Cobbenhagen Lyceum in Tilburg Noord, de Cobbenhagenmavo, ’t Ruiven (vmbo-gt) in Berkel-Enschot en de brede scholengemeenschap Durendael in Oisterwijk. Deze laatste loot van 2College is de afgelopen jaren sterk gegroeid.
De Cobbenhagenmavo in Noord krijgt en heel nieuw gebouw. Als alles volgens plan verloopt dan kan het gebouw over ruim een jaar in gebruik worden genomen.

Deel dit artikel