19 juni 2024

Intensieve samenwerking Fontys ACI en Microsoft

TILBURG | NIEUWS | Microsoft en Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) gaan een intensieve samenwerking aan.

Microsoft zal betrokken zijn bij de kwaliteit en de verdere vorming van de opleiding Commerciële Economie Digital Publishing Studies (CE DPS) en daarnaast projectondersteuning bieden aan studenten.   

De nieuwe opleiding CE DPS  is dit studiejaar gestart bij Fontys ACI in Tilburg. Om optimaal aan te sluiten bij de door het bedrijfsleven gewenste innovatieve methoden en technieken gaat de opleiding samenwerkingsverbanden aan met aansprekende partners.

Microsoft gaat projectondersteuning bieden aan alle eerstejaarsstudenten en een deel van de tweedejaarsstudenten. Zij stellen daarvoor begeleiding beschikbaar, verzorgen de briefing en geven feedback op het eindresultaat. Studenten creëren tijdens deze periode educatieve software concepten voor Windows 8. Door bedrijfsbezoeken en stages krijgen de studenten de gelegenheid om een kijkje in de keuken van Microsoft te nemen.

Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Microsoft gastcolleges verzorgen, plaats nemen in de Raad van Advies van de opleiding en aangeven welke aspecten in het onderwijs extra aandacht behoeven. Ook wordt, onder andere, gekeken naar de inrichting van een medialab waar studenten kunnen experimenteren met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de commerciële toepassing daarvan.

Ondernemerschap
Tijdens de nieuwe opleiding CE DPS ontwikkelen studenten hun creatieve denkvermogen, ondernemerschap en zelfstandigheid. Na vier jaar CE DPS hebben studenten veel verstand van economie en marketing en zijn ze ondernemend, commercieel en creatief.

Ze zijn in staat met vernieuwende ideeën te komen en de financiële voordelen daarvan aan te tonen. Ze gaan aan de slag als commercieel manager, projectleider, marketeer of marketingmanager bij uitgeverijen, mediagroepen, dagbladen, radio, tv en andere ondernemingen die digitale content willen uitgeven. De opleiding werkt al intensief samen met uitgever Sanoma.

Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) is onderdeel van Fontys Hogescholen. Bij Fontys ACI Tilburg (campus Stappegoor) studeren ruim 1700 hbo-studente.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel