19 mei 2024

Nicole van Son: ‘Vijf jaar op de zeepkist voor de leraar’

BREDA | NIEUWS | Nicole van Son verruilde onlangs haar baan als directeur van de pabo van Avans Hogeschool voor die van de Academie voor Gezondheidszorg (ook Avans). Ze is inmiddels opgevolgd door Hanneke Ariëns.

In een kort afscheidswoord in de nieuwsbrief van de pabo blikt Van Son terug. “Ik voel me bevoorrecht dat ik vijf jaar op de zeepkist heb mogen staan voor de kwaliteit van de leraar van nu en van de toekomst. Ik voel me bevoorrecht dat een aantal ideeën en gezamenlijke projecten verduurzaamd is en de bron vormen voor weer nieuwe, betekenisvolle en nog mooiere impulsen voor de beroepsontwikkeling. Van Son roemt ook de goede samenwerking met de scholen voor primair onderwijs in West-Brabant.

Onder Van Son heeft de Bredase pabo een grote verbeterslag gemaakt. Jarenlang was de onderwijskwaliteit onder de maat, en op een gegeven moment kreeg de pabo zelfs een rode kaart na een visitatie. Als de knelpunten niet snel opgelost en zouden worden was het einde oefening voor de opleiding. Zover is het niet gekomen. De pabo van Avans heeft zich gerevancheerd en heeft sinds een half jaar ook het keurmerk Opleidingsschool. Onder het bewind van Van Son kwam er ook het lectoraat ‘De innovatieve Opleidingsschool’.

Hanneke Ariëns was de afgelopen twee jaar adjunct-directeur van de pabo.

> Lees ook  Pabo’s in Brabant positief over intakegesprekken

Nauwelijks vaste banen voor jonge leerkrachten

Deel dit artikel