16 juli 2024

Voorzitter Tilburgse universiteit: student moet meteen vol aan de bak

TILBURG | NIEUWS | De Tilburgse universiteit verwacht van nieuwe studenten dat ze vanaf dag 1 vol aan de bak gaan. Dat was de welkomstboodschap van collegevoorzitter Koen Becking aan de nieuwe lichting studenten, bij de opening van de introductieweek op maandag 19 augustus.

Wie in Tilburg studeert moet er rekening mee houden dat de universiteit hoge eisen stelt aan de studiehouding. De student kan wel rekenen op een intensievere begeleiding en op onderwijs van hoge kwaliteit. De gedachte aan het verhogen van de eisen is dat ‘de veranderende economie met groeiende werkloosheid en tegelijkertijd grote behoefte aan excellerende werknemers, vraagt om grote en consciëntieuze inzet van de nieuwe student’. De zesjescultuur is wat Tilburg University betreft passé. ‘We verwachten hoge kwaliteit ontwikkeling van analytisch vermogen, bouwen aan netwerken en een kritische maar vooral proactieve houding van onze studenten’, aldus Becking.’
• Introductie van buitenlandse studenten aan Tilburg University.

Een voorbeeld van meer ondersteuning biedt de Economie in de vorm van frequentere toetsing en invoering van meer college-uren, waardoor studenten ook interactief, zowel onderling als met de docent, de stof van een vak behandelen. Opleidingscoördinatoren bekijken de studieresultaten eerder om eventuele problemen zo vroeg mogelijk op te sporen en op te lossen. Verder kunnen studenten die problemen met de stof hebben, een tutor of medestudent vragen om hen bij te spijkeren. Andere faculteiten zoals de Rechtenfaculteit hebben al enige jaren ingezet op meer intensieve begeleiding.

Talentvolle studenten krijgen in Tilburg de kans zich te ontwikkelen in speciale Excellence en Outreaching programma’s, waarbij studenten colleges kunnen volgen buiten hun hoofdstudie. Studenten worden tevens gestimuleerd om ervaring op te doen in het buitenland.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel