23 juni 2024

Scholieren ervaren bèta en technologie in Eindhoven

EINDHOVEN | NIEUWS | Een reëel beeld vormen van werken in bèta en technologie is voor scholieren niet eenvoudig.
Daarom hebben de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Jongeren en Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net) de handen ineen geslagen en organiseren de Career Day. Zo’n 1600 leerlingen van 4 havo en 5 vwo ervaren op de Career Day wat een ingenieur of technicus bij een bedrijf of instelling doet. Hoe uitdagend en zinvol is technologie?

Er zijn 27 bedrijven en onderwijsinstellingen die meedoen aan deze dagen, onder meer ASML, DSM, Fontys Hogescholen, Hogeschool Zuyd, NXP, Philips, Rockwool, Shell, Unilever en TU/e. Vier groepen van vierhonderd leerlingen komen dinsdag 20 en woensdag 21 november naar de TU/e en beleven daar een Career Day.  Scholieren bezoeken in groepjes van tien diverse stands en voeren daar opdrachten uit. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Jet-Net
Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) is een samenwerking tussen technologische bedrijven, onderwijs en overheid. In samenwerking met de scholen organiseren bedrijven contextrijk lesmateriaal en hopen zo havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. Zie ook: www.jet-net.nl
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel