19 mei 2024

Máxima viert mijlpaal mee in Den Bosch: 1000e leerbaner

DEN BOSCH | NIEUWS | Duizend jongeren in de regio Den Bosch zijn er inmiddels bemiddeld naar een leerbaan. Bij de viering van die bijzondere mijlpaal op 27 november is ook prinses Máxima aanwezig.

Het Actieplan Leerbanen is ooit als landelijk initaitief ontstaan uit de Taskforce Jeugdwerkloosheid onder leiding van Hans de Boer. Werkgevers, onderwijs en overheid in de regio Den Bosch sprongen daar indertijd gretig op in. Landelijk bestaat het initiatief niet meer, maar in de Den Bosch en omgeving hebben alle betrokken partijen doorgezet en is het een groot succes.

Jongeren die er niet in slagen om een plek te vinden waar ze werkervaring op kunnen doen krijgen daarbij hulp. Daardoor krijgen ze (weer) zicht op het verwerven van een startkwalificatie.

Op dinsdag 27 november is prinses Máxima te gast bij de vestiging van Heineken in Den Bosch voor de viering van de mijlpaal onder het motto ‘Actieplan Leerbanen Werkt’. Op die bijeenkomst geven o.a. projectleider Ton van den Bersselaar en wethouder Schouten (Jeugd en Onderwijs) tekst en uitleg. Diverse bedrijven laten zien wat hun ervaringen zijn met leerbaners.

> Lees hier een interview met projecteleider Ton van den Bersselaar [januari 2012]

Deel dit artikel