23 mei 2024

Team Theresialyceum wint regiofinale First Lego League

TILBURG | NIEUWS  | Het uit tien onderbouwleerlingen bestaande Theresiateam, heeft afgelopen zaterdag 24 november in Tilburg de finale van de regio Midden‐ en Noordoost Brabant van de First Lego League gewonnen.

Het team heeft zich daarmee ook een plaats verworven voor de Benelux finale op 2 februari 2013 in Groningen. De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van drie verschillende opdrachten, dit jaar rond het thema “senior solutions”.

Het team van het Theresialyceum bedacht binnen de gestelde opdrachten een persoonlijke grip voor senioren, voor bijvoorbeeld bestek. Voor de presentatie van hun idee had het team zelfs de oma van één van de teamleden weten te strikken om zo hun project nog beter toe te kunnen lichten en te demonstreren.

Na een spannende finale won het Theresiateam met hun eerste plaats niet alleen een prachtige beker maar ook meteen een uitnodiging om Brabant te vertegenwoordigen op de Benelux finale van 2 februari a.s. Groningen.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel