23 juni 2024

Winnaar Avans Afstudeerprijs bewijst zijn waarde voor stagebedrijf

DEN BOSCH | NIEUWS | Voormalig student Integrale Veiligheid Rick Santbergen heeft beslag gelegd op de Avans Afstudeerprijs 2012. De Bredanaar schreef als afstudeerwerk een handboek arbeidsveiligheid voor zijn stagebedrijf Tetra Pak. De winst levert hem 1.500 euro op.

In de scriptie weet Santbergen een model voor arbeidsveiligheid toe te spitsen op Tetra Pak. “Er zijn verschillende schema’s en modellen waarmee je een bedrijf kunt doorlichten op het gebied van veiligheid. Maar elk bedrijf is anders. Je kunt het niet helemaal standaardiseren”, licht Santbergen toe. Na zijn afstuderen is hij bij Tetra Pak blijven werken om de bevindingen van zijn onderzoek in praktijk te brengen.

De scriptie van Santbergen is volgens de jury van ‘grote waarde’ voor het bedrijf. De jury schrijft in haar rapport: “De schrijver is geslaagd de theoretische bagage verkregen tijdens de studie te verbinden met de feitelijke situatie. De aanbevelingen zijn inzichtelijk en samenhangend gepresenteerd, waardoor het voor het bedrijf mogelijk is deze in de praktijk toe te passen. De auteur staat aantoonbaar boven de materie en heeft de dilemma’s, die vaak verbonden zijn aan veiligheidsbeleid goed inzichtelijk gemaakt.”

Eervolle vermelding
Bij de prijsuitreiking was er een eervolle vermelding voor Jos Jansen. De deeltijdstudent Fotografie aan kunstacademie AKV|St.Joost wilde de abstractie, complexiteit en schaal van de techniek vastleggen met zijn foto’s van de High Tech Campus in Eindhoven. Hij krijgt een geldbedrag van 300 euro. De overige genomineerden voor de prijs – de Bredase  Margreet van den Berge, Sharon Brabers en Stefan Lambregts en Bosschenaar Bram van Roosmalen – krijgen elk een geldbedrag van 200 euro.

Jaarlijks worden er binnen Avans 3.000 tot 4.000 scripties geschreven. Om te kunnen bepalen welke daarvan de beste is, worden de 19 academies van Avans Hogeschool elk jaar uitgenodigd een scriptie voor te dragen, die naar het oordeel van de academie tot de besten van het studiejaar behoort.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel