23 mei 2024

Nieuwjaarsconcert Theresialyceum

 

Op zondag 20 januari a.s. van 11.00 tot 12.30 uur vindt op het Theresialyceum het gratis toegankelijke nieuwjaarsconcert plaats. Ook dit jaar tonen leerlingen van de school hun
muzikale talenten in een gevarieerd programma. Ze worden daarbij begeleid door kamerorkest Alveare onder leiding van Sander Teepen. Alle geïnteresseerden zijn welkom, er wordt op koffie maar vooral op muziek getrakteerd.

De muziek spreekt ook aan als u niet – alleen ‐ van ‘klassiek’ houdt. Het Theresia strijkensemble brengt bijvoorbeeld naast muziek van Vivaldi ook muziek van rockformatie Queen ten gehore en 5vwo‐leerling Joost van der Aa soleert vocaal met nummers van Micheal Bublé. Oud‐leerling Demis Iossifidis speelt op bouzouki (een van oorsprong Grieks snaarinstrument) een prachtige compositie met allerlei Griekse volksmuziek‐elementen. Ook het Theresiakoor geeft acte de présence. Dit alles onder de bezielende begeleiding van Alveare, Sander Teepen en muziekdocent Peter Hamers.

Om het nieuwe jaar harmonisch te beginnen biedt de cultuurprofielschool tijdens het nieuwjaarsconcert aan jonge getalenteerde leerlingen de mogelijkheid om zich te presenteren aan een groot publiek. 

Deel dit artikel