15 juli 2024

Fontys viert 100 jaar lerarenopleidingen

TILBURG | NIEUWS | Onder de titel ‘FESTIFLOT’ sluit de Fontys Lerarenopleiding Tilburg op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni de viering van het honderdjarig bestaan af. Een van gastoptredens is van taalvirtuoos Wim Daniëls, die ooit aan de opleiding afstudeerde als leraar Nederlands en Duits.

Grondlegger van de lerarenopleiding van Fontys is dr. Hendrik Moller. Hij legde in 1912 in Amsterdam de fundamenten voor de RK Leergangen, die al gauw naar Den Bosch verhuisden om in 1918 definitief neer te strijken in Tilburg. De lerarenopleiding voorzag in een grote behoefte en groeide gestaag. Via fusies is de opleiding – in Tilburg bekend als ‘’ ’t Moller’ – opgegaan in Fontys Hogescholen. Op dit moment is de Fontys Lerarenopleiding met 18 bacheloropleidingen en 14 masteropleidingen het grootste opleidingsinstituut in zijn soort.

In het weekend van 31 mei en 1 juni zal de campus Stappegoor omgetoverd worden tot een festivalterrein, waarna ´FESTIFLOT´ kan losbarsten. Met een mix van live-optredens, theater en een dj. De leraren (in opleiding) hebben zelf een belangrijk aandeel in de programmering met cabaret, toneel en muziek.

Meer informatie op Facebook en www.fontys.nl/festiflot

Deel dit artikel