24 april 2024

Bossche basisschool Noorderlicht experimenteert met iPads

DEN BOSCH | NIEUWS | Op basisschool Noorderlicht in Den Bosch wordt in drie pilotgroepen (groepen 3, 5 en 7) ervaring opgedaan met het gebruik van iPads. Met ingang van het nieuwe schooljaar worden de tablets ook ingezet in de kinderopvang bij de school.

Directeur Frauke Donners is zeer positief over de didactische mogelijkheden die de iPad biedt. Ze zegt dat in een interview in een speciale krant van het Bossche bedrijf Amac (Apple Solution Expert Onderwijs), dat de inzet van iPads in het onderwijs promoot en ondersteunt. Het bedrijf is ook de leverancier van Noorderlicht. Op deze school is de iPad voor leerlingen inmiddels een vertrouwd apparaat geworden, schrijft het bedrijf. “Letters aanleren, sommen oefenen, topgrafie leren; bij steeds meer vakgebieden is de iPad van toegevoegde waarde op de basisschool in Den Bosch”.

Volgens directeur Donners loopt het onderwijs op gebied van innovatie en digitalisering behoorlijk achter de feiten aan. Zij constateert dat veel kinderen extra gemotiveerd zijn om met een tablet aan de slag te gaan. De directeur zegt in het blad van Amac ook dat iPads het mogelijk maken om kinderen onderwijs op maat te bieden. “Digiborden en schoolborden werken klassikaal onderwijs nog steeds in de hand”.
[Bron: promotiekrant Amac]

Deel dit artikel