26 mei 2024

Internetconsulatie vooral negatief over afschaffen maatschappelijke stage

DEN HAAG | NIEUWS | De internetconsulatie over het voornemen van het kabinet om de verplichte maatschappelijke stage af te schaffen, pakt overwegend negatief uit. Dat meldt de digitale nieuwsbrief van de Besturenraad. De consultatie is deze week afgesloten.

“Het uitgespaarde geld lijkt mooi, maar krijgen in de toekomst steeds meer jonge mensen die nooit gewend zijn geraakt aan de gedachte dat je niet alleen voor jezelf op de wereld ben”, citeert de nieuwsbrief een reactie. 185 scholen, maatschappelijke instellingen, heel veel vrijwilligersorganisaties en betrokken burgers reageerden tot gisteren via de internetconsultatie op de afschaffing van de verplichte maatschappelijke stage. Scholen krijgen, als de afschaffing doorgaat, wel de mogelijkheid om de maatschappelijke stage als facultatief lesonderdeel aan te bieden.

> Lees hier het volledige bericht
> Lees ook Het blijft akelig stil over de maatschappelijke stage en Aantal uren voor verplichte maatschappelijke stage fors omlaag

Deel dit artikel