14 juni 2024

Orion Lyceum in Breda tekent Handvest voor Compassie

BREDA | NIEUWS | Het Orion Lyceum te Breda heeft tijdens de eerste schooldag als eerste school in Nederland het Handvest voor Compassie getekend.

‘The Charter of Compassion’ is een wereldwijde beweging die in 2008 is gestart door de Britse auteur / wetenschapper Karen Armstrong. Kern van het gedachtegoed is de wens de wereld te verbeteren vanuit de gouden regel: behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden.

Op het Orion Lyceum is normaliter al veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van kinderen in het curriculum. Naast de gewone vakken krijgen leerlingen bijvoorbeeld de ruimte om vanuit de eigen interesses te onderzoeken, en leren ze te reflecteren op hun resultaten en persoonlijke ontwikkeling.

De school wil met het ondertekenen van het Handvest door leerlingen en personeel uitdragen dat de leerlingen nadenken over zichzelf en hun rol in de wereld om hen heen. De allereerste schooldag op het Orion stond in het teken van gesprekken en discussies rondom de deze kern, en vragen ‘In wat voor wereld / school willen wij leven?’ en ‘Wat ga ik doen om dat te realiseren?’.

In de komende tijd wil Orion zoveel mogelijk personen, instellingen en bedrijven benaderen om zich ook aan te sluiten bij ‘The Charter of Compassion’.
[Bron:  persbericht]

Deel dit artikel