20 juli 2024

Na Wintels kondigt ook De Koning vertrek aan bij Fontys

EINDHOVEN | NIEUWS | Het college van bestuur van Fontys Hogescholen verliest in korte tijd twee van zijn drie leden. Vandaag werd bekend dat Wilma de Koning per 1 december overstapt naar het college van bestuur van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In maart had voorzitter Marcel Wintels al aangekondigd dat hij eind dit jaar zal vertrekken.

Het derde lid van het collegebestuur van Fontys, Nienke Meijer, volgt later dit jaar Wintels op als voorzitter. Dat betekent dat er op dit moment twee vacatures zijn in de top van Fontys, met 40.000 studenten de op een na grootste hogeschool van Nederland. De raad van toezicht meldde eerder dat gezocht wordt naar een opvolger van Nienke Meijer en dat naar verwachting dit najaar in die vacature kan worden voorzien.

In een persverklaring zegt Wilma de Koning: ‘Sinds 2009 heb ik de functie van lid van het college van bestuur van Fontys Hogescholen mogen uitoefenen. Ik heb Fontys ervaren als een organisatie waar eigenaarschap, professionaliteit en kwaliteit voorop staan. Dit is recentelijk bekrachtigd door het behalen van de instellingsaccreditatie. Fontys staat er goed voor.’

‘Ik heb mijzelf de afgelopen jaren met heel veel plezier ingezet voor de organisatie en kijk met genoegen terug op het, voor Fontys zo kenmerkende, nauwe en intensieve contact tussen docenten, studenten, management en bestuur. De functie bij het college van bestuur van de Radboud Universiteit is voor mij een kans die ik niet zomaar voorbij kan en wil laten gaan.’
In mei j.l. heeft de raad van toezicht van Fontys de benoeming van De Koning met vier jaar verlengd.  De Koning was eerder onder meer secretaris van Tilburg University en controller bij Fontys.

> Lees ook: Bestuurlijke krachtpatser Wintels vertrekt [maart 2013]

Deel dit artikel