24 juni 2024

Jan Welmers in college van bestuur Fontys Hogescholen

EINDHOVEN | NIEUWS | Dr. Jan Welmers (52) treedt toe tot het college van bestuur van Fontys Hogescholen. Hij vervult de vacature van Nienke Meijer die op 1 december voorzitter van het college wordt als opvolger van de vertrekkende Marcel Wintels.

In het college van bestuur moet nu nog voorzien worden in een vacature die Wilma de Koning achterlaat. Zij is recent benoemd tot lid van het college van bestuur van de Radboud Universiteit.

Welmers keert daarmee terug bij de hogeschool waar hij zijn eerste studie voltooide. Aan het voormalig Mollerinstituut van toen nog Katholieke Leergangen in Tilburg volgde hij de opleiding tot docent Nederlands en Maatschappijleer. Daarna studeerde hij Taalbeheersing aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en Bestuurs- en Beleidswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.

Jan Welmers werkte meer dan tien jaar als docent aan de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. In die tijd promoveerde hij ook aan de Universiteit van Utrecht op het onderwerp ‘redelijkheid van argumentatie in onderhandelingen’.

De afgelopen jaren bekleedde Jan Welmers verschillende directiefuncties. Achtereenvolgens aan de Academie voor Management bij Avans Hogescholen, de Faculteit Communicatie en Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en de Faculteit Maatschappij en Recht aan dezelfde hogeschool. Sinds 2009 is hij algemeen directeur van de Divisie Sociaal Medische Zaken en lid van de Groepsraad van het UWV.
[Bron: persbericht]

Lees ook: Na Wintels kondigt ook De Koning vertrek aan bij Fontys

Deel dit artikel