27 mei 2024

Science Café Tilburg over actieve ouderen

TILBURG | NIEUWS | De eerstvolgende editie van het Science Café Tilburg op dinsdag 14 janauri staat in het teken van de actievere oudere.

Oud: iedereen wil het worden, maar niemand wil het zijn. Stroevere botten, trager van geest; aftakeling lijkt onvermijdbaar in het proces van ouder worden. Ondanks dat willen steeds meer ouderen zo lang mogelijk actief meedraaien in de samenleving. Een baan, vrijwilligerswerk of mantelzorg moeten een eenzaam bestaan achter de geraniums voorkomen. Maar hoe kan die ouder wordende mens zo lang mogelijk vitaal blijven? En is onze samenleving wel ingesteld op al die actieve ouderen?

De Brabantse professor Tinie Kardol is hoogleraar Active Ageing aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij doet onderzoek naar de mogelijkheden en uitdagingen voor het actief ouder worden. Dr. Nick Guldemond is Associate Professor Integrated Care & Technology bij het Utrecht Medisch Centrum en houdt zich bezig met de maatschappelijke aspecten van vergrijzing.

Journalist Ward Deckers zal de avond in goede banen leiden. De muzikale aankleding wordt verzorgd door Ilen Mer en WiWa zal de avond openen met een speciaal geschreven lied.

Datum: dinsdag 14 januari
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26 Tilburg)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.
 
Agenda 2014
Ook in 2014 biedt Science Café een interessant programma. De Science Cafés zullen plaatsvinden op de volgende avonden:
11 maart – Het nieuwe vlees (met prof. Mark Post en prof. Arnold van Huis); 13 mei; 9 september; 7 oktober; 18 november

Deel dit artikel