20 april 2024

Symposium Pabo Avans over de leerkracht in de 21e eeuw

BREDA | NIEUWS | Op woensdag 26 maart vindt het 7e pabo-symposium ‘LeerKRACHT in de 21e eeuw’ plaats in het gebouw van de pabo van Avans in Breda. Onderwijs lijkt zijn traditionele betekenis te verliezen als enige en unieke plaats waar kennisoverdracht plaatsvindt. Kinderen googlen voorbij de leerkracht. En de leerkracht moet ze voorbereiden op een wereld die we ons nog nauwelijks kunnen voorstellen.

De organisatie belooft een inspirerende zoektocht naar wat de leerkracht betekent voor ‘leerkracht’ in de toekomst. De centrale inleiding wordt uitgeproken door Claire Boonstra, oprichter Operation Education. Zij is pleitbezorgster van onderwijs dat niet elke leerling langs dezelfde lat legt, maar kinderen in staat stelt hun individuele talenten tot bloei te laten komen.  

Aansluitend volgen er 7 worskhops:
            1. Wat bepaalt de kwaliteit van de leerkracht in de 21e eeuw?        
            2. Good Practices Passend Onderwijs        
            3. Creativiteit
            4. Divergent leren; leerkrachtvaardigheden die horen bij 21st century skills
            5. Tablets in het onderwijs
            6. leerKRACHT in de praktijk – hoe creëer je een lerende organisatie op je school?
            7. Personalized Learning
            8. Eye-tracking in het opleidingsonderwijs

Aan het slot houdt Henk Derks, pedagoog en maatschappelijk ondernemer, een lezing. Gaat gaat in op de technologische vernieuwingen die een grote invloed hebben op de samenleving. En wat dat betekent voor de positie en de rol van de leerkracht.

> Meer informatie op de site van het Kenniscentrum van Pabo Avans Hogeschool

Deel dit artikel