22 juli 2024

Bestuursvoorzitter Walther Tibosch vertrekt bij SintLucas

BOXTEL | NIEUWS | Walther Tibosch treedt in mei, na twaalfeneenhalf jaar, af als voorzitter van het College van Bestuur van SintLucas. Hij wordt per 1 juni 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Novadic-Kentron Groep, de organisatie voor verslavingszorg in Noord-Brabant.

Tibosch trad in 2001 aan als voorzitter van het College van Bestuur van SintLucas in Boxtel. In 2009 was hij de stuwende kracht in de fusie tussen SintLucas en de eindhovense school en werd hij voorzitter, naast Ruud Rabelink als lid van het college van bestuur, van de nieuwe organisatie SintLucas. Daarnaast is hij sinds 2007 bestuurslid van de MBO-raad.

“Het is ontzettend jammer dat Walther SintLucas verlaat, maar we gunnen hem deze nieuwe stap van harte”, aldus Guus Hoefsloot, voorzitter van de Raad van Toezicht in een persverklaring. “Sintlucas is een van de beste vakscholen van Nederland met hoge tevredenheidsscores van leerlingen,  studenten en medewerkers. Een instelling die onderwijskundig en organisatorisch voortdurend professionaliseert en zich kan aanpassen aan de snelle ontwikkelingen en uitdagingen in het onderwijs en de creatieve industrie. Dit is noodzakelijk om tot de top vijf van vmbo- en mbo-scholen in Nederland te blijven behoren en om ervoor te zorgen dat leerlingen en studenten succesvol zijn na SintLucas”, zegt Hoefsloot.

“Duurzame samenwerkingen  met het bedrijfsleven, toeleverend en afnemend onderwijs en maatschappelijke partners dragen hiertoe bij. Daarnaast worden de komende jaren op het gebied van huisvesting belangrijke mijlpalen gerealiseerd  met de bouw van nieuwe ateliers in Boxtel en de verhuizing van de locatie Eindhoven naar Strijp S in 2016”, aldus de voorzitter van de Raad van Toezicht. Er wordt gezocht naar een opvolger.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel