29 februari 2024

Uitgeverij Zwijsen gaat saneren

TILBURG | NIEUWS | Educatieve Uitgeverij Zwijsen in Tilburg gaat het aantal banen verminderen. Maatregelen zijn nodig gezien de gewijzigde marktomstandigheden. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Hoeveel van de huidige 124 personeelsleden hun baan kwijtraken staat nog niet vast, zegt een woordvoerder van Zwijsen in het Brabants Dagblad. Er zou geen sprake zijn van financiële problemen, maar van een koerswijziging die is ingegeven door de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitaal lesmateriaal. Zwijsen heeft landelijk een sterke marktpositie, maar ziet wel steeds meer (digitale) concurrenten opkomen. Ook merkt de educatieve uitgeverij, die onderdeel is van de Weekblad Pers Groep (WPG) , de gevolgen van bezuinigingsmaatregelen die scholen nemen.

Deel dit artikel