24 juni 2024

Groningen jaar lang onderwijsstad van Nederland

GRONINGEN | NIEUWS | Groningen mag zich in het schooljaar 2014-2015 dé Onderwijsstad van Nederland noemen. Het is de derde keer dat een gemeente dit predicaat mag voeren. Almere en Breda gingen Groningen voor. Opvallend detail, alle drie de steden hebben een onderwijswethouder van D66 huize.

Een Commissie van Toetsing van de Nationale Onderwijsweek, onder leiding van prof. Dolf van Veen, heeft de stad voorgedragen. De commissie was er vooral van onder de indruk hoe intensief en structureel stad en onderwijspartijen samen werken aan de ontwikkeling van het onderwijs.

Alleta Jacobs is misschien wel de beroemdste oud-student van Groningen. Zij was in 1871 de eerste vrouwelijke universitaire student in Nederland en staat symbool voor vrouwenemancipatie. Inmiddels zijn er meer vrouwen die een universitaire studie volgen, dan mannen.

Deel dit artikel