16 april 2024

Havo-leerlingen TBL in Oss winnen prijs met profielwerkstuk

OSS | NIEUWS | Twee leerlingen uit havo 5 van het Titus Brandsmalyceum (Het Hooghuis) in Oss hebben in hun categorie de Carmel Award gewonnen voor hun profielwerkstuk. Zij kregen een mediacheque ter waarde van vijfhonderd euro.

De winnaars van de havo, Shirley Cui en Eline Cui, hebben de titel te danken aan hun excellente profielwerkstuk over de geschiedenis van Chinezen in Nederland en Oss. “Noeste arbeid, omvangrijk en uitgebreid gedocumenteerd”, aldus de jury.
In de categorie vwo behaalden leerlingen van Lyceum De Grundel in Hengelo de eerste prijs. De winnaars van het vwo, Sterre Schriemer, Leanne Meurs en Mara Groeneveld, hadden een profielwerkstuk gemaakt over de herbestemming van het Seahorseterrein in Hengelo. In een korte pitch bewezen de leerlingen dat ze de terechte winnaars zijn van de wedstrijd. Juryvoorzitter Romain Rijk was verheugd over de breedte, diepte en multidisciplinaire aanpak.

Met de Carmel Award beloont Stichting Carmelcollege het meest excellente Carmelprofielwerkstuk van haar examenkandidaten havo en vwo. De Carmel Award is in het leven geroepen om leerlingen en hun begeleiders uit te dagen en talentoptimalisatie te stimuleren. Tijdens de finale kregen Carmelleerlingen de kans om hun bijzondere prestaties voor een breder publiek zichtbaar maken.
[Bron: persbericht]

> Voor meer informatie zie www.carmel.nl

Links de twee winnaars uit Oss, rechts uit Hengelo.

Deel dit artikel