22 mei 2024

Koning Willem I College klaar voor lessen mediawijsheid

DEN BOSCH | NIEUWS | Alle voltijdstudenten van het Koning Willem I College in Den Bosch volgen vanaf volgend schooljaar het vak mediawijsheid. Volgens Jeanette Noordijk, voorzitter van het college van bestuur van deze mbo-school, is het ondenkbaar dat in de huidige maatschappij iemand nog goed een beroep kan uitoefenen zonder gebruikmaking van moderne media.

Ter voorbereiding op de schoolbrede invoering van mediawijsheid konden docenten van het Koning Willem I College onlangs op een mini-conferentie hun kennis en vaardigheden ‘upgraden’. Ze kregen onder meer tekst en uitleg van o.a. Justine Pardoen (Ouders Online), Willem Karssenberg (Kennisnet en edublogger op trendmatcher.nl), Michel van Ast en Jorick Scheerens van het Mediacollege Amsterdam.
Met het nieuwe vak mediawijsheid loopt het Koning Willem I College voorop in het mbo. Het plan werd drie jaar geleden gelanceerd door toenmalig voorzitter Coen Free.

Hier is een impressie te vinden van de conferentie.

Deel dit artikel