19 mei 2024

‘De lichtstad leert!’ – over onderwijs en leren in 2030

EINDHOVEN | NIEUWS | Hoe geeft Eindhoven vorm aan onderwijs en leren in 2030? Die vraag wordt beantwoord in de begin dit jaar gepubliceerde ‘Visie en Roadmap voor leren in Eindhoven 2030’.

Om handen en voeten te geven aan de ideeën in dit rapport organiseert Wij de School in opdracht van Schoolnetwerk Eindhoven een reeks netwerkbijeenkomsten: Pit Stops. Op 4 juni is de derde bijeenkomst in de reeks in Keukenconfessies in het Klokgebouw op Strijp-S.

Leren doe je je hele leven. Je kunt leren op een slimme manier ondersteunen met technologie. En er wordt meer en beter geleerd als organisaties hun kennis, ervaringen en ideeën beter delen. Het zijn enkele van de gedachten uit het rapport. Tijdens de Pit Stops wisselen deelnemers met elkaar van gedachten over hoe die ideeën ingevuld zouden kunnen worden in het Eindhovense. Zo staat tijdens de bijeenkomst van woensdag de vraag centraal: hoe kunnen we in Eindhoven kennis van binnen en buiten de school meer met elkaar verbinden?

Met de Pit Stops wordt daarnaast gebouwd aan een netwerk waarin organisaties en individuen uit alle sectoren elkaar ontmoeten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze van en met elkaar leren als hét antwoord zien op de snelle veranderingen in de samenleving van dit moment. De eerdere Pit Stops op 12 maart en 16 april waren succesvolle ontmoetingen met telkens zo’n 80 deelnemers.

Voor 4 juni is er plek voor 150 ondernemers, vertegenwoordigers van overheden, onderwijs, zorg, kunst en cultuur, ouders, studenten en leerlingen die mee willen denken over hoe Eindhoven de slimste regio kan blijven. De bijeenkomst – met maaltijd – start om 18.00 uur. Drie sprekers zorgen voor inspiratie. Aan het woord komen Nancy van Loon van Dynamo over de Dynamo Academy Jan Moeskops van TechniekTalent.nu over verbinden van techniekbedrijven en onderwijs. Kosten voor deelname bedragen € 15,00.

> Meer informatie en aanmelden: www.wijdeschool.nl.
[Bron: persbericht]

 

Deel dit artikel