23 mei 2024

Brabantse mbo’ers ontwierpen kleding minister Bussemaker op Prinsjesdag

BOXTEL | EINDHOVEN | NIEUWS | De kleding, het schoeisel en de tas die minister Jet Bussemaker (Onderwijs) droeg op Prinsjesdag is gemaakt door mbo-studenten van SintLucas in Boxtel en het Summa College in Eindhoven.

In het diepste geheim werkten veertien studenten onder leiding van diverse vakdocenten afgelopen maanden aan de Prinsjesdag-outfit voor minister Bussemaker. De outfit bestaat uit een hoed, jurk, jasje, schoenen en tas. Dat gebeurde in nauw overleg met de minister zelf. De studenten adviseerden haar over het materiaal- en kleurgebruik van de kleding en accessoires en combineerden vervolgens verschillende materialen, kleuren en stijlen tot een bijzonder totaalontwerp.

Lees meer bij OCW

Deel dit artikel