1 maart 2024

Techniekstudenten ROC Tilburg ‘gaan voor Afrika’

TILBURG | NIEUWS | Zondag 10 februari zijn acht mechatronica-studenten van ROC Tilburg in drie auto’s vertrokken naar Senegal en Gambia. Dit project is onderdeel van ‘Go for Africa’ en telt voor hen mee als afstudeerstage.

Zij reizen in drie weken tijd 7000 kilometer. Daar aangekomen bouwen zij een schelpen-verpulvermachine waarmee kunstmest wordt geproduceerd, instrueren zij technische studenten en richten zij een elektrotechniek-praktijklokaal in. Daar zijn ze zeven weken mee bezig. Daarna doneren zij de auto’s waarin zij zijn gekomen en vliegen terug naar huis.

Mechatronica is een combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ict, dus de studenten zijn breed opgeleid.  Dat zal hen van pas komen, want onderweg en in Senegal en Gambia zijn zij sterk op zichzelf aangewezen en zullen zij alle voorkomende problemen zelf aan moeten pakken.  Daar ligt ook een flink deel van hun motivatie om dit te ondernemen: zelf, naar eigen inzicht en op eigen houtje, problemen oplossen, in omstandigheden die je niet kent en zelf naar je hand moet zetten

Voorbereiding
De studenten zijn een half jaar bezig geweest met de voorbereiding: auto’s aanschaffen en opknappen, sponsors werven, reis plannen. De school sponsort hen niet met geld, maar steunt hen met praktische middelen en heeft ervoor gezorgd dat het project door Kenteq wordt erkend als afstudeerstage. De deelnemers zitten in het laatste jaar van hun BOL4-opleiding en hopen in juli hun mbo-diploma te behalen.
[Bron: persbericht]

Op de foto:  Luuk Spapens en Ruud WIndau (achter het stuur) krijgen bij hun vertrek een hand van de burgemeester van Bakel.

Deel dit artikel